Radjabov osvaja FIDE svjetski kup 2019.
Radjabov osvaja FIDE svjetski kup 2019.

Pošto je u regularnim partijama rezultat bio neriješen tie-break-ovi za prvo i za treće mjesto su igrani  4.8.2019. godine u Khanty-Mansiysk.

U tie-break-u za prvo mjesto Azerbejdžanski velemajstor Teimour Radjabov je imao bijele figure u prvoj partiji protiv Kineskog velemajstora Ding Lirena. Prednost je prelazila s jednog na drugog igrača, ali na kraju je partija završila remijem. Druga partija je ubrzo ušla u mirne vode i također završila remijem.

U prvoj 10-minutnoj partiji Radjabov je došao do prednosti sa crnim figurama u Engleskoj partiji, ali Ding Liren je uspio preživjeti. Druga 10-minutna partija je miroljubljivo završila remijem.

U prvoj blitz partiji Radjabov je crnima nadigrao svog protivnika u konačnici lakih figura. U poslijednoj partiji Kineski velemajstor je pokušao uzvratiti pobjedom ali je na kraju izgubio i tu partiju.

Konačni rezultat je završio sa 6-4 u korist Teimour Radjabov-a, koji je tim rezultatom postao pobjednik svjetskog kupa.

U borbi za treće mjesto pobjedu je odnio Francuski velemajstor Maxime Vachier-Lagrave pobjedivši u prve dvije partije rezultatom 2-0 Kineskog kolegu Yu Yangyi-ja.

444